Qi Gong y energética de la voz, con Anna Subirana (Finalizado)

(Curs finalitzat)

 

Les sessions de Qi Gong consisteixen en una trobada setmanal de 90 minuts des del mes d’octubre a mitjans de desembre.

El Qi Gong (txi kung) és un art taoista, un sistema holístic d’autocuració i meditació que inclou tècniques estàtiques i en moviment, tècniques respiratòries, massatges i sons per tal d’assolir el benestar de la persona i la seva relació amb la naturalesa i els altres. La seva pràctica emfatitza amb l’escolta, ens porta a afinar els nostres sentits i prendre consciència del nostre aquí i ara. Al Qi Gong es treballa amb l’estructura física i amb la respiració, mentre estant, ens fa reconèixer les nostres emocions i diàlegs interns. Ens ajuda a trobar la nostra afinació (cos-emoció-ment), el to correcte (tensió/col·lapse), l’arrelament i la fluïdesa, l’acció i la no acció en el moviment i en la quietud. La pràctica del Qi Gong ens aporta sensibilitat i presència.

L’energètica de la veu (exercicis energètics taoistes aplicats a la vocalització i l’expressió) ens permet connectar amb el nostre so i gaudir de la nostra veu d’una manera senzilla i, juntament amb les tècniques de cant i foniatria, reconeixem els fonaments de la veu: la font, la producció i la ressonància, trobant el nostre espai interior, el nostre so natural, la nostra tessitura, la capacitat de sonar, sentim la nostra vibració i ressonem amb els altres.

Amb la improvisació, des de l’ancestral, de la tradicional a la contemporània, experimentem des de l’aquí i ara,   amb diferents propostes creatives, creant textures sonores, rítmiques i melòdiques.

Cantem i fem textos de cançons jugant amb paraules i onomatopeies.

El treball amb la vibració de la veu ens permet alliberar-la, el cant d’harmònics ens permet equilibrar el nostre estat d’ànim, amb els sons arribem de manera directa al nostre interior trobant els espais interns, els òrgans, els centres energètics, retrobem el benestar i ens ajuden a estar presents.

 

L’ Anna Subirana és cantant, Músicterapeuta UB, Sonoterapèuta, Infermera UB, nascuda a Barcelona l’11/11/1958. Ha col·laborat amb la veu amb cantants, músics, ballarins, artistes plàstics, de cinema, i d’audiovisuals, titellaires i poetes creant espectacles de música, dansa, de teatre d’objectes i improvisació contemporània i gravant diversos CD’s i vídeos de creació. Ha actuat cantant a Anglaterra, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Brasil i a l’Estat Espanyol. Va realitzar els seus estudis musicals a l’Escola de Música del Zeleste, els estudis de veu amb Joaquim Proubasta, Lotty Lewis, practica Qi Gong i Tai Txi des de fa més de 25 anys amb mestres com Tew Bunnag, Miquel Àngel Cabrer i Dr. Oscar Salazar.

Ha estat professora de veu i cant: al Centre d’Estudis de Cinema de Catalunya, a l’Institut del teatre de Terrassa i professora de veuteràpia al Master d’Artteràpia de la UVIC-AEC.

Alguns espectacles de creació: A capella: STUPENDAMS premi Radio 4 i la COPE. Teatre objectes i veus: TRANS FUGUES amb Lacònica/la cònica i MAL , premi Serra d’or 2000. Música experimental: ARAKI amb en Joan Saura. Teatre: Medea-Mix amb Metadones. Magda Puyo. Música i Poesia:Grapa amb Txiki Berraondo

Diverses col·laboracions: Cantant a l’Orquestra d’Improvisadors de Barcelona amb músics com Agustí Fernández, Peter Kovald, Bernat Aghiari, Cantant amb ballarins com Andrés Corchero, Rosa Muñoz, Hisako Okinawa, Mal Pelo, Àngels Margarit, Cia Thomas Noon

Experiències veuterapèutiques: “Que hora és ahora?” Espectacle amb usuaris i personal a l’Hospital de Bellvitge amb Constanza Brznic. Cant a capella a Salut Mental a l’ Hospital Sant Joan de Déu a Sant Boi. Projecte Vincles. Hospital Mutua Terrassa amb mares i pares de nens prematurs. Projecte Respir a les Llars Mundet amb nens amb discapacitats mentals. Amb gent gran a la Residència Betsan. Amb persones amb situació sense sostre a la Fundació Arrels.

Actualment Professora de veu al Post-Grau Treball Corporal Integratiu (INEF). Sessions particulars i de grup.

Cantant: Instants Wislawa Szymborska amb Kórnik trio. Gost, la Mercè. Espectacle d’0mbres i llums. Improvisació contemporània.

Més informació a:

annasubirana@gmail.com

Enllaços d’intères:

Espectacle de Poesia: Wislawa Szymborska

Gost, La Mercè

Anna Subirana

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Anna Capacés

  Hola, m’apunto al curs de l’Anna Subirana.
  com ho formalitzo?
  gràcies

  • Hola Anna, fantàstic! Doncs t’apuntem, i uns dies abans que comenci el curs rebreu més informació. Si tens qualsevol dubte escriu-nos a: hola@efimers.com. Gràcies!

 2. Cristina Zamponi

  Hola! Es posible aún apuntarse al curso de Anna? Cuales son los pasos para concretarlo
  Cristina Zamponi

 3. Hola!
  Dubte, el curs de l’Anna es farà l’any que ve?
  M’agradaria fer-lo.
  Merci

  • hola Marta, disculpa el retard en respondre’t. Doncs el curs de l’Anna Subirana es farà si hi ha un mínim d’alumnes apuntats.
   Guardem el teu contacte i et direm alguna cosa. Gràcies !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *