Hatha Yoga con Gemma Manchado

Hatha ioga (curs finalitzat)

______________________________________________

El Hatha Yoga, és el Yoga de la força, de la purificació, a través del qual s’harmonitza el cos, la ment i el prana, l’energia vital. És un dels molts camins del Yoga i un dels més coneguts a occident. Ha, significa lluna. Tha, significa sol ; Yoga, significa unió.

El Hatha Yoga permet la unió d’aquests dos aspectes treballant els dos hemisferis cerebrals:  l’hemisferi dret, relacionat amb la imaginació, la intuïció, la creativitat; l’hemisferi esquerre relacionat amb la raó, la lògica, l’avaluació i el llenguatge.

Aquest treball es realitza a través  d’una sèrie d’exercicis anomenats: asanas (les postures físiques),pranayamas (la respiració), mudhras (moviments corporals i gestuals), bandhas (tancaments voluntaris de certes parts del cos) i dhyana (meditació). El treball conjunt d’aquests exercicis, juntament amb d’altres, permet que el cos es vagi enfortint, obrint, relaxant i purificant, deixant la ment en un estat tranquil, potenciant una respiració més conscient.

Aquest camí, permet un exercici integral, on es treballa el cos i la ment, treballant la claredat mental, el discerniment, la capacitat de decisió, la gestió de les nostres emocions, tot millorant la manera com ens relacionem amb el món i amb els qui ens envolten.

Gemma Manchado és educadora social, mediadora de conflictes, professora de Hatha Yoga i coo-creadora de l’associació Sarvayoga, la qual neix amb l’objectiu d’adaptar el Yoga a les potencialitats i capacitats de totes les persones, fent èmfasi en la diversitat funcional, gent gran i persones en vulnerabilitat i/o risc social. Actualment dedica el seu dia a dia a impartir classes de Yoga juntament amb la seva dedicació a Sarvayoga. En continua formació constant, està cursant la formació de Yoga Terapèutic en l’escola Pranamanasyoga.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Hola, voldria saber quins horaris feu i si hi ha alguna plaça disponible encara. Moltes gràcies.

    • hola Dolça, ja ens hem posat en contacte via correu electrònic! moltes gràcies pel teu interès 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *